Idreams is nieuwsgierig, gedreven en altijd op zoek naar inspiratie, innovaties en uitdagingen.

terug naar nieuwsoverzicht

idreams nieuws

Samen voordelig energie of zonnepanelen inkopen

29 maart 2012

Ongeveer een jaar werkten Energiebesteding en idreams samen aan een unieke webapplicatie: energiebesteding.nl. Via deze gratis en onafhankelijke tool kunnen bedrijven, overheidsinstanties én particulieren op een eenvoudige manier zelf collectief stroom, (aard)gas of zonnepanelen inkopen.

Geen veiling
Samen inkopen is altijd slimmer. Dat is de achterliggende gedachte van Energiebesteding. De inkoop verloopt niet in de vorm van de alom bekende veilingen waar alleen de laagste prijs van belang is, maar via een inkoopproces gebaseerd op de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

Onafhankelijk platform
Energiebesteding is een onafhankelijk platform waar vraag en aanbod van energie, zonnepanelen en andere energiegerelateerde producten en diensten samenkomen. Bij een aanbesteding is sprake van eerlijke concurrentie. En nog belangrijker: er worden appels met appels vergeleken. Naast prijs spelen ook andere kwaliteitsaspecten een rol, zoals dienstverlening en klanttevredenheid. Deze en andere criteria neemt Energiebesteding mee bij de selectie van de deelnemende leveranciers aan de aanbesteding.

Volledig geautomatiseerd
Aanbesteden is normaliter een zeer tijdrovend proces. Om dit proces te versnellen, ontwikkelde Energiebesteding samen met idreams een unieke webapplicatie voor energie gerelateerde aanbestedingen. Daarin verloopt het hele proces volledig geautomatseerd. Energiebesteding is géén tussenpersoon of leverancier, maar faciliteert en ondersteunt klanten in het collectief inkopen door het gratis beschikbaar stellen van deze online applicatie.

Vrijblijvend en gratis inschrijven
Op www.energiebesteding.nl kunnen consumenten en bedrijven zich vrijblijvend inschrijven voor het collectief inkopen van energie of zonnepanelen of voor verhuur van hun dak voor de plaatsing van zonnepanelen. Op basis van de ingevulde gegevens ontvangen zij een persoonlijke offerte op maat, zonder ergens aan vast te zitten. Vervolgens kiezen ze ervoor het aanbod te accepteren of te weigeren.

Hoe meer, hoe beter
Op 7 mei 2012 is de eerste landelijke aanbesteding van collectief energie inkopen. Kort daarna volgt de aanbesteding van zonnepanelen. Hoe meer bedrijven, instanties of particulieren zich inschrijven, hoe interessanter natuurlijk de aanbieding van de leveranciers voor wie zich inschrijft.

Meer weten
Ook voordelig energie of zonnepanelen inkopen? Ga dan naar energiebesteding.nl en schrijf u vrijblijvend in. Meer weten over hoe dit aanbestedingsproces precies in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje op de website.